Злочинна група у промислових масштабах виробляла та продавала метамфетамін, повідомляють у прес-службі ДБР.

ДБР блокувало у Дніпрі чергову нарколабораторію з багатомільйонним обігом. Про це повідомляє прес-служба ДБР.
 
Повідомляється, що злочинна група у промислових масштабах виробляла та продавала метамфетамін.
 
"Злочинну діяльність "кришували" кілька правоохоронців, а очолював її місцевий житель. Він розробив чітку структуру та ієрархію угруповання, канали постачання, вироблення та збуту наркотиків. Складові для виготовлення метамфетаміну завозили в Україну з однієї з арабських країн дві жінки-учасники угруповання. Вони ховали речовини для виготовлення наркотиків у своєму багажі, - йдеться у повідомленні.
 
Нарколабораторію було облаштовано у місцевій човновій станції. Готову продукцію поширювали шляхом так званих закладок у місті та населених пунктах регіону.
 
Під час кількох десятків обшуків було вилучено прилади для виробництва наркотиків, пакети з наркотичними речовинами, майже 700 тис. грн готівкою, банківські картки, пістолети та гранати.
 
За попередніми оцінками, за місяць лабораторія виробляла наркотичні засоби на 10 млн. грн.
 
Сімом учасникам групи, у тому числі організатору та двом правоохоронцям, повідомлено про підозру в участі в злочинній організації, незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів, а також контрабанді наркотичних засобів. Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.