Нацгвардійці забарикадували кімнату відпочинку, де були неозброєні військовослужбовці, щоб стрілець не зміг потрапити до них.
 

Один із поранених стрільцем у Дніпрі нацгвардійців зміг підняти на сполох - військовослужбовці встигли забарикадувати кімнату відпочинку, не впустивши туди стрільця. Про це заявив перший заступник голови МВС України Євген Єнін, повідомляє Укрінформ у четвер, 27 січня.
 
"Не можу оминути (увагою, - ред.) героїзм бійців Національної гвардії, які активно чинили опір правопорушнику і, ризикуючи власним життям, забарикадували приміщення, не даючи таким чином поставити під загрозу життя інших військовослужбовців зміни, які перебували в кімнаті відпочинку. А також героїчні дії іншого військовослужбовця, який був тричі поранений, проте він зміг втекти та оперативно повідомити всі чергові служби про сигнал тривоги та почати відповідне реагування", - сказав Єнін.
 
Як пояснив командувач Нацгвардії Микола Балан, у кімнаті, куди не зміг потрапити Рябчук, перебували вісім беззбройних військовослужбовців. Загалом стража, в якій сталася трагедія, налічувала 23 військових. З них п'ятеро несли службу на постах, решта перебувала у спальних приміщеннях.
 
Крім того, до матеріалів кримінального провадження залучать оприлюднені у ЗМІ відеозаписи про стрілянину та показання підозрюваного нацгвардійця Артема Рябчука.
 
"Всі матеріали, які були оприлюднені, вони будуть долучені до кримінального провадження, а наскільки санкціоновано це було зроблено (як саме ці відео потрапили до ЗМІ, – ред.), це буде вже з юридичної точки зору розглядатися також слідством", - додали МВС.
 
Нагадаємо, трагедія сталася близько четвертої години ранку в четвер, 27 січня. 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук взяв зі збройової автомат і практично розстріляв своїх товаришів по службі. Загинуло п'ятеро людей. Після цього він зі зброєю втік. Пізніше Рябчука затримала патрульна поліція.