В Одеській області в дитбудинку сімейного типу били дітей.

Про цеповідомили у Болградському районному відділі поліції в Одеській області.

Встановлено, що 53-річна жінка взяла на виховання у створений нею дитячий будинок сімейного типу хлопчиків віком від 11 до 15 років. Однак троє молодших дітей почали тікати з дому, а востаннє не захотіли туди повертатися.

Як з'ясували правоохоронці, які займалися пошуками підлітків, названа мати била їх разом з 20-річним хлопцем, який до повноліття також був під її опікою.

Наразі молодших дітей розмістили в центрі соціально-психологічної реабілітації. Двоє старших хлопчиків теж не хочуть залишатися під опікою вищеназваної жінки, але поки перебувають у будинку сімейного типу.

За домашнє насильство щодо 20-річного хлопця та жінки поліцейські склали протоколи за ст. 173 кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, стосовно "матері" складено адміндокументи за ст. 184 за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Наразі з сім'єю продовжують працювати фахівці. Питання про доцільність залишення в сім'ї вихованців незабаром вирішить адміністративна комісія із захисту прав дітей.