На одній із двох ниток нафтопроводу «Дружба», що йде з рф, у Польщі виявлено витік. Інформацію підтвердив оператор польської ділянки PERN, пише УНН із посиланням на RFM24.

"У вівторок пізно ввечері системи автоматизації PERN виявили витік у трубопроводі "Дружба" на одній із двох ліній західної ділянки трубопроводу - приблизно за 70 кілометрів від Плоцька", - цитують ЗМІ оператора.

Повідомляється, що збій стався у вівторок увечері у місті Ланя у Куявсько-Поморському воєводстві.

Пошкодження сталося на магістральному трубопроводі, яким нафта надходить до Німеччини.

"Наразі причини інциденту невідомі - перекачування через пошкоджену лінію було негайно зупинено. Інша нитка нафтопроводу працює без змін", - повідомили в PERN.

Оператор запевнив, що інші елементи інфраструктури PERN, включаючи Поморську ділянку, через яку перекачується сира нафта, що надходить танкерами до Польщі, а потім і до Німеччини, працюють у штатному режимі.

Оператор повідомив, що місце події охороняється.

Минулого місяця було виявлено витоки в трубопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", що йдуть через Балтійське море до Німеччини з росії, - два у винятковій економічній зоні Швеції і ще два витоки у винятковій економічній зоні Данії, через що розпочалося розслідування та було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону. Слідство у Швеції назвало "детонації" причиною витоків з "Північного потоку".

Кремль заперечує свою причетність до вибухів у "Північному потоці".