Фермери найняли людей на роботу, але заселили їх у бараки і платили їм тільки частину обіцяних грошей.

У Дніпропетровській області із трудового рабства звільнили 60 осіб. Про це повідомляє МВС України в понеділок, 20 вересня.

Фермери мали у власності 500 га землі в Петриківському і Магдалинівському районах Дніпропетровської області. Для обробки полів і збору врожаю овочів вони пропонували робочим пристойну зарплату, але зрештою людей заселили в бараки і платили їм тільки частину обіцяних грошей.

Поліцейські затримали трьох організаторів "схеми" 40, 50 і 64 років. Напередодні за місцями їхнього проживання, роботи і в автомобілях пройшли обшуки - було вилучено зброю, патрони, паспорти робочих, документацію, банківські картки, гроші й три автомобілі. На момент слідчих заходів у бараках було 60 осіб, працю яких експлуатували.

Затриманим повідомили про підозру за статтею про торгівлю людьми. Вживаються заходи щодо встановлення місця знаходження та затримання ще двох осіб, причетних до торгівлі людьми. Винним загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.