У пробах морської води виявлено високу концентрацію збудників інфекційних захворювань.

У курортному Бердянську Запорізької області виявили невідповідності нормі якості морської води, через що відпочивальникам не рекомендують купатися. Про це в четвер, 29 липня, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Там відзначили, що в останні тижні за бактеріологічними показниками значно погіршилася якість води Азовського моря в місцях водокористування населенням і відпочивальниками.

"Згідно з результатами лабораторних досліджень, у пробах морської води виявлено високу концентрацію збудників інфекційних захворювань. Ця ситуація може призвести до непередбачуваних епідемічних ускладнень, виникнення і розповсюдження масових інфекційних захворювань серед жителів міста Бердянська і відпочивальників", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим керівництво ГУ Держпродспоживслужби звернулося до міської влади з приводу необхідності терміново проінформувати місцевих жителів і гостей міста про цю ситуацію і негайно провести профілактичні заходи щодо заборони водокористування і забезпечення санітарного стану берегової зони пляжів:

 

  • Пляж ДЗСТ Факел ПП Курорти Приазов'я,
  • пляж №3 ТОВ Дніпро 2000.

 

Про заборону купання вже поінформовано керівництво ДЗСТ Факел.