Смажені продукти не тільки мають високу калорійність, але і високий вміст трансжирів, тому вживання їх у великій кількості може збільшувати ризик розвитку хвороби серця, діабету, раку та ожиріння.

Про це у себе на сторінці у Facebook розповів Центр громадського здоров'я України.

Одна маленька запечена картопля (100 грам) містить 93 калорії і 0 грамів жиру, у тому ж кількості (100 грамів) картоплі фрі - 319 калорій і 17 грамів жиру. Смажені продукти не тільки висококалорійні, але й містять багато трансжирів, тому вживання їх у великій кількості може збільшити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та ожиріння.

Проте улюблену хрустку скоринку можна отримати й іншими способами, які набагато корисніші:

Використовуйте невелику кількість олії, щоб покрити поверхню страви, а потім обсмажте в духовці замість фритюру;
Для того, щоб зробити хрустку скоринку, додайте хрумкі інгредієнти зовні страви, потім обсмажте в духовці, а не смажте на олії;
Щоб м'ясо було соковитіше, маринуйте у вершковому маслі, потім обсмажуйте у духовці;

Замість звичайного борошна, яке вбирає багато масла в тесті можна використовувати безглютенову муку, наприклад кукурудзяну або рисову.

Кокосова, оливкова та масло авокадо - одні з найкорисніших масел. Кулінарні олії, що містять високий вміст поліненасичених жирів, набагато менш міцні та утворюють акриламід за високої температури. До них відносяться: олія каноли, олія з рисових висівок, олія виноградних кісточок, соєва олія, кукурудзяна, соняшникова.