У Женеві 16 червня відбудеться зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Джо Байдена. Байден вже заявив, що після переговорів з Путіним до преси вийде один.

Депутат Європарламенту від німецької партії "Зелені" Сергій Лагодинський розповів УНН, що великих результатів від цієї зустрічі України чекати не варто.

"Настільки все непередбачувано для людини, яка не сидить в раді безпеки в Білому домі, що важко навіть припустити. З огляду на те, що Путін почав закручувати внутрішньополітичні гайки прямо перед зустріччю з Байденом, думаю, його позиція буде самовпевнена і жорстка. Тому не знаю, як такий настрій можна направити в мирне русло для вирішення східних питань України. Залишається тільки чекати", - розповів він.

За словами євродепутата, щодо зовнішньополітичної позиції американського президента зрозуміло тільки те, що стосується співпраці з європейськими партнерами.

"Це дуже важливо, тому що нам нічого не давала незграбна і груба прямота Трампа, було незрозуміло, що після цього робити, і хто буде розрулювати наслідки. Думаю, ми можемо скласти повноцінну позицію про Байдена після зустрічі з Путіним. Цю зустріч усі чекають особливо. Але ще раз повторюся, що мені незрозуміло, який може бути конструктив, якщо один президент називає іншого президента вбивцею, а потім вони зустрічаються і вирішують глобальні завдання і про щось домовляються. Тому що з вбивцями не домовляються, в іншому випадку потрібно було уникнути таких висловлювань. Ще раз, я таку тактику не зовсім розумію, але може ми, потім, у перспективі побачимо, що це був правильний хід, і він спрацював", - розповів він.

Нагадаємо, Байден зустрінеться з Путіним 16 червня в Женеві на саміті, на якому будуть обговорюватися стратегічні питання ядерного озброєння і відносини між Москвою і Заходом, що погіршуються. Байден збирається обговорити майбутню зустріч з російським президентом Володимиром Путіним на саміті НАТО "за закритими дверима", сказав помічник президента Сполучених Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван.

Детальніше про європейське турне Джо Байдена, перспективи членства України в ЄС і НАТО, читайте в інтерв'ю: Євродепутат: "Україна повинна нагадувати про свої інтереси". Лагодинський про візит Байдена, майбутнє Європи і перспективи України