Використання Росією барожуючих боєприпасів покликане викликати психологічний тиск на українців.

Масована атака дронами-камікадзе з цивільної та критичної інфраструктури 17 жовтня була покликана чинити психологічний тиск на самих українців. Вона не впливає на перебіг бойових дій. Про це заявили експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

За інформацією американського військового аналітика Бретта Фрідмана, корисне навантаження одного дрона Shahed-136 приблизно втричі більше за той, який має один типовий 155-мм артилерійський снаряд. Таким чином, п'ять Shahed-136, які вдарили по Києву, мали ефект 15 артилерійських снарядів, випущених по дуже великій території.

"Такі удари можуть завдати великої шкоди громадянській інфраструктурі, а також вбити і поранити багатьох людей, не створюючи значних військових ефектів. Цей аналіз свідчить про те, що російські війська продовжують використовувати безпілотні літальні апарати Shahed-136 для створення психологічних ефектів, пов'язаних із націлюванням на цивільні райони, замість того, щоб намагатися створити асиметричні оперативні ефекти, завдаючи зосереджених ударів по законним військовим та передовим цілям", - йдеться у звіті.