Наразі перекидання російських мобілізованих скоріше свідчить про використання білоруських полігонів для навчання, аніж для наступу на територію України з півночі. Про це в коментарі УНН розповів військовий експерт Сергій Згурець.

«Зараз відбувається перекидання окремих мобілізованих на територію білорусі. На мою думку, це відбувається для використання білоруських полігонів для підготовки російських мобілізованих. Поки перекинуто 150 військовослужбовців з автомобільною технікою. Тож якщо говорити про 9 тисяч, то таке ще довго буде відбуватися. Щодо використання білорусі для суходольного наступу – наразі це достатньо ускладнено з огляду на брак живої сили на тій ділянці», – розповів Згурець.

Чи може білоруська армія вступити у війну проти України – експерт вважає, що поки цей сценарій виглядає малоймовірним, адже білорусь почала віддавати частину своєї техніки російській армії.

«Зараз це дивно виглядає, тому що сюди перекидаються "мобіки" без нічого, а білорусь передає техніку російській армії. Я думаю, що лукашенко буде й далі грати в гру, де начебто демонструє лояльність до планів путіна, а з іншого боку побоюється втягуватися в активні бойові. Адже це буде пов’язано і з поразкою його армії, і, власне, з крахом його політичного режиму», – вважає експерт.

Начальник департаменту міжнародного військового співробітництва міноборони білорусі валерій ревенко повідомив, що трохи менше 9 тисяч російських військовослужбовців прибудуть до білорусі в межах розгортання спільного "регіонального угруповання військ".