"Батьківщина" продовжує посилювати свою команду регіональними лідерами. Представництво партії у Вугледарській територіальній громаді в Донецькій області очолить колишній голова Вугледарської військово-цивільної адміністрації, мер Вугледару Андрій Силич. 

Про це він повідомив у коментарі журналістам, пише "Апостроф".

До виконання нових обов'язків Андрій Силич планує приступити на початку наступного року, після того, як будуть завершені всі необхідні формальності. 

"Я діючий військовослужбовець, ветеран бойових дій. Я закінчую службу. Планую з січня 2022 року почати працювати", - сказав він.

Як відомо, згідно із законодавством, діючі військовослужбовці не можуть бути членами будь-якої партії.

За словами Андрія Силича, він прийняв рішення приєднатися до "Батьківщини", оскільки йому близька позиція цієї політичної сили.

"Партія дійсно працює на людей, а не на олігархів. Вона мені рідніша. Я бачу, що це команда для людей", - сказав він.

Андрій Силич впевнений, що надалі "Батьківщина" посилюватиме свої позиції, як на Донбасі, так і по всій Україні.

"Перспективи серйозні. Треба відходити від популістських партій і проектів. Партія "Батьківщина" працює не один десяток років. Вона гідна мати більше на всій території нашої держави", - сказав він.

Нагадаємо, Андрій Силич з травня по жовтень 2015 року керував Вугледарською військово-цивільною адміністрацією. У жовтні 2015 року після перемоги на виборах став мером Вугледара. На цій посаді він пробув до листопада 2021 року. Зараз у Вугледарській громаді знову введена військово-цивільна адміністрація і призначений новий керівник.

Зазначимо, останнім часом "Батьківщина" суттєво зміцнила свої позиції на Донбасі. Так, нещодавно представництво партії в Лиманській ОТГ очолив колишній мер міста Лиман Петро Цимідан, а представництво партії в Шахівській громаді - депутат місцевої сільської ради Андрій Махниборода. Осередком у Слов'янській міській громаді керуватиме місцевий підприємець Артем Скиданов.