Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ, ризик для столиці з боку російських окупантів нікуди не зникав.

Таку заяву зробив керівника військової адміністрації Києва генерал-полковник Сергій Попко в інтерв'ю НВ.

"Я думаю, що з боку РФ бажання захопити столицю України завжди є, і Росія не відмовилася від нього. Дискутувати по цій темі ми можемо довго: "навіщо і для чого Росії наступати на Київ?". Але, я думаю, тут дуже багато версій, і кожен це усвідомлює, – заявив він. – Ми готові до будь-яких дій з боку противника".

Генерал розповів, яка робота проводиться для посилення оборони Києва.  

"Зараз з мого боку проводиться робота із забезпеченню частин і підрозділів, задіяних в обороні міста. Удосконалюється система оборонних рубежів, районів і позицій, облаштовані різного роду загородження, включаючи мінно-вибухові. Створено систему вогневого ураження, суттєво вдосконалюється система протиповітряної оборони. Всі комунальні служби міста готові виконувати свої завдання", – запевнив Сергій Попко.

Чи планує Росія захопити Київ: думки військових

Раніше повідомлялося, що в адміністрації російського президента Володимира Путіна не переставали вірити в те, що армії РФ вдасться захопити Київ.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Путін ніколи не відмовиться від намірів захопити всю Україну включно з Києвом.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов також заявляв, що РФ не відмовилася від планів щодо окупації Києва: вона як і раніше планує захопити місто, інсценувати вибори, щоб привести до влади прокремлівські сили, створити нове державне формування і включити його до свого складу.