Президент України Володимир Зеленський повідомив, що у вівторок провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, де обговорили зокрема ситуацію на фронті, а також ліквідацію руйнувань після ворожих ударів і захист інфраструктури, пише УНН.

"Відбулося чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Розглянули низку важливих питань. Передусім обговорили ситуацію на передовій і відзначили якісну роботу підрозділів ЗСУ, які захищають наше небо. Обговорили кроки подальшої деокупації українських територій", - повідомив Зеленський у Telegram.

З його слів, про те, як "відбувається ліквідація руйнувань, завданих ракетними обстрілами агресора, а також про захист об’єктів критичної інфраструктури" доповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Наостанок обговорили підготовку нашого війська до зими. Вистоїмо, переможемо!" - наголосив Президент.

Генштаб інформував, що 10 жовтня російська федерація використала для ударів по Україні 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу "камікадзе").

Були влучання по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури у 12 областях та Києві. За попередніми даними, загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані.