НАТО має унеможливити застосування росією ядерної зброї та застосовувати превентивні удари, щоб рф знала, що з нею буде у разі використання ядерної зброї, а не навпаки чекати ядерних ударів.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу в австралійському Інституті Лоуї, передає УНН з посиланням на ОП.

"Що повинно робити НАТО? Унеможливлювати застосування росією ядерної зброї. Але, що важливо, я ще раз звертаюсь до міжнародної спільноти. Як це було до 24, превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо вони застосують, а не навпаки чекати ядерних ударів росії, щоб потім сказати: "Ах, ти так?! Тримай від нас". Переглянути застосування свого тиску. Ось, що я вважаю має робити НАТО. Переглянути порядок застосувань", - сказав Зеленський.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу відреагував на ядерний шантаж росії та зауважив, що країни Альянсу уважно стежать за змінами у позиціонуванні ядерного потенціалу рф.

30 вересня володимир путін заявив, що США застосувавши ядерну зброю проти Японії створили прецедент.

The Times з посиланням на військові джерела повідомляло, що російський диктатор володимир путін хоче продемонструвати свою готовність застосувати зброю масового знищення, провівши ядерне випробування на кордонах України.