Президент наголосив на важливості якнайшвидшого відновлення електропостачання на звільнених територіях.

Президент України Володимир Зеленський у ході робочої поїздки до Харківської області провів нараду з питань енергетичної безпеки регіону. Також він вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня голові Харківської ОВА Олегу Синєгубову та орден За мужність ІІІ ступеня меру Харкова Ігорю Терехову. Про це повідомляє сайт глави держави 14 вересня.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов поінформував президента, що в регіоні повністю деокуповано 16 громад, частково деокуповано сім громад. Під окупацією залишається близько 6% території області, до контрнаступу українських військових було окуповано 32% Харківщини.

За словами Синєгубова, у регіоні проводяться роботи щодо відновлення пошкоджених об'єктів інфраструктури, зокрема у звільнених населених пунктах. На деокупованих територіях відновлюють лінії електропостачання, мобільний зв'язок та роботу медичних установ.

Президент наголосив на важливості якнайшвидшого відновлення електропостачання на звільнених територіях та закликав забезпечити роботу більшої кількості бригад енергетиків та працівників ДСНС для прискорення процесу відновлення.

Під час наради також обговорили функціонування ТЕЦ та ТЕС у Харківській області.

Володимир Зеленський зазначив, що в умовах війни необхідно розробити план заходів щодо забезпечення резервних потужностей системи енергопостачання.

Крім того, президент ознайомився з ходом відновлення житлового будинку в Харкові, який зазнав пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів.