Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій закликали скасувати безвізовий режим з білоруссю. Вивчити це питання доручено Кабміну, інформує УНН.

Петиція набрала 25 339 підписів. Її автор Костянтин Савров запропонував скасувати безвізовий режим з білоруссю через її ворожі дії щодо України. Він зазначив, що вільний в'їзд громадян білорусі загрожує національній безпеці.

Зеленський заявив, що усі пункти пропуску на кордоні із білоруссю зачинені, окрім одного на Волині, який працює в обмеженому режимі. Там здійснюється оформлення громадян України, які повертаються додому. Також президент підкреслив, що кордон України тимчасово закритий на в’їзд для громадян білорусі та інших іноземців.

"Наразі Кабінету Міністрів України запропоновано розглянути порушене в електронній петиції питання відповідно до компетенції, а також продовжити відповідну роботу з урахуванням розвитку ситуації, реалізації заходів із захисту
національних інтересів нашої держави та її громадян", - відповів Зеленський.

Нагадаємо

1 липня 2022 року Україна запровадила візовий режим для громадян рф. Відповідна постанова була схвалена 17 червня на засіданні Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства закордонних справ.