Говорячи про підтримку України з боку Польщі, глава держави констатував формування союзу, хоч і неформального, але такого, що базується на реальності.

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 11 березня, записав відеозвернення до влади і народу Польщі, у якому відзначив тісні зв'язки і єдину мету обох країн, і фактичний союз України і Польщі, що виник під час боротьби з російською агресією.

"Я відчуваю, що ми вже сформували дуже сильний союз із Польщею. Нехай неформальний. Але союз, який виріс із реальності, а не зі слів на папері. Якщо Бог дасть і ми переможемо у цій війні, то ми розділимо перемогу з нашими братами й сестрами. Це наша велич. І ваша велич", – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що російська агресія загрожує не тільки Україні, а й Польщі і країнам Балтії.

"Це – історична місія Польщі й України – бути лідерами, які разом витягнуть Європу з цієї прірви, врятують Європу від цієї загрози, зупинять перетворення Європи на жертву", – додав Зеленський.

 

Президент України також подякував польській владі і всьому польському народу за підтримку України у війні з Росією. Він також висловив упевненість у тому, що разом дві країни зможуть досягти потрібного результату.