Володимир Зеленський закликав футболіста й тренера Андрія Шевченка повернутися до України, про це він написав у своєму Facebook, інформує УНН.

15 січня стало відомо, що футболіста звільнено. З огляду на це Зеленський нагадав Шевченкові, що найбільше всесвітньо відомого спортсмена люблять саме в Україні.

“Андрій Миколайович, Шева. Не лише вся наша країна, а й уся Європа знає, на яку гру здатна команда під твоїм керівництвом. Тому нехай це буде лише „перший клубний млинець нанівець“ на початку великої кар’єри великого тренера. Віримо — не зламаєшся, знаємо, що станеш іще кращим! І головне. Найсильніше тебе люблять в Україні. Тому повертайся працювати додому...”

Після того, як Шевченко очолив італійський клуб його підопічні провели 9 ігор у національній першості і не здобули жодної перемоги. 6 матчів завершилися поразками, три — було зіграно внічию.

Як писали ЗМІ, “Дженоа” після відставки тренерського штабу заплатить українцю компенсацію в 20 мільйонів євро.

Нагадаємо, Шевченко очолив “Дженоа” 7 листопада. З липня 2016 року до серпня 2021-го він був головним тренером збірної України. На Євро-2020 команда дійшла чвертьфіналу.