Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко заявив, що на дні народженні дружини в Fairmont було трохи більше 20 людей і всі здавали тести на COVID-19 за добу. Про це він повідомив в своєму Telegram, передає УНН.

"З юридичної точки зору - і це аксіома для нашого карантинного часу - святкування будь-чого в готельних номерах готелів абсолютно не заборонені. Підкреслю, що мова йде саме про номери готелю, а не про ресторан як про це, не розібравшись, написала частина журналістів", - написав Тищенко.

За його словами, ніяких кримінальних або адміністративних справ немає. І штрафів відповідних за порушення карантинного режиму немає.

"Так як немає самого факту порушення. Проте я буду повністю сприяти поліції в розслідуванні (якщо воно необхідне при очевидних фактах). А суму, витрачену на свято, дружина обов'язково внесе в декларацію, якщо того вимагатиме законодавство", - зазначив нардеп.

Він додав, що можливо дозволив собі дещо зухвалий вчинок і в цьому його вина.

"Хоча на дні народження моєї дружини було трохи більше 20 людей. Між іншим, всі вже перехворіли. Всі здавали тести на ковід за добу. Саме святкування проходило у вузькому і майже сімейному колі. Я не збирав гостей в ресторані, не запрошував когось у заклад, що заборонено карантином. Протягом останніх двох років через величезну кількість роботи я практично не приділяв увагу сім'ї. Це мої мотивації", - розповів Тищенко.

Він додав, що визнає свою провину перед українським суспільством і готовий нести політичну відповідальність за свої дії.