Санкції щодо сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd (засновник відповідної мережі Спортмастер) введені на підставі інформації про роботу мережі в незаконно анексованому Криму.

Про це в коментарі кореспонденту  LIGA.net повідомили в пресслужбі СБУ.

"Впровадженню санкцій передував лист СБУ на адресу МЗС України, надісланий ще влітку минулого року, про протиправність такої діяльності на тимчасово окупованих територіях", – зазначили в СБУ.

У свою чергу МЗС України неодноразово зверталося з відповідними нотами в держоргани Сінгапуру, які залишилися без розгляду і належного реагування, додали в українському силовому відомстві.

У свою чергу, пресслужба Спортмастера зазначає, що "включення Sportmaster Operation Pte.Ltd до списку санкцій є не аргументованим і безпідставним, що викликає багато питань, відповіді на які поки не можуть дати навіть провідні юристи України".

"Спортмастер Україна працювала і буде продовжувати працювати виключно в правовому полі і немає приводів та підстав для обмеження господарської діяльності", – додали в Спортмастері.

За даними Єдиного держреєстру юросіб, ФОП і громадських формувань, засновниками ТОВ "Спортмастер-Україна" є дві сінгапурські компанії: Sportmaster Operations Pte. Ltd (із часткою 99%) і Sport & Fashion Management Pte. Ltd (із часткою в 1%). Однак за суттю Спортмастер є російською компанією роздрібної торгівлі спортивними товарами, головний офіс якої знаходиться в Москві.