Правозахисниця Ірина Ноздровська, яку у 2018 році знайшли мертвою на Київщині, володіла частиною бізнесу, що нібито належав нардепу Антону Яценку, на якого вона колись працювала.

Про це журналісту УНН розповіла мати загиблої Катерина Дуняк.

“Він "переписав", щоб на ньому не було, розумієте? Там було загалом три людини, які були співвласниками цього бізнесу "Безпечний рух". Один з цих трьох співвласників був Женя, знаю, другий з Криму був, і Яценко Антон. Думаю, що ці двоє крім нього – це підставні особи. 36,6% цього бізнесу було наче на Ірі, але карточка була у Яценка, він все забирав собі, з бюджету витягувалися гроші, 36,6% він забирав собі. У Іри була тільки "бумага", що вона начебто власниця. Таких фірм було багато, не тільки Ірині, багато було по тендерах фірм, які теж значились на ньому, але тут він вже оформлював все на інших”, - зазначила Дуняк.

Мати Ноздровської також розповіла, що після того, як правозахисниця посварилася з Яценком через події на Майдані у 2014 році, він вимагав повернути частку у бізнесі, погрожуючи залишити Ноздровську без зарплатні. Правозахисниця відмовилася і зрештою переписала свою частку на молодшу сестру Світлану Сапатинську.

За даними порталу YouControl, Сапатинська дійсно володіє 36,67% ТОВ “НВП “Безпечний рух”. Інші 63,33% належать Евгену Плющу.