П’ятому президенту України, нині народному депутатові Петру Порошенку виписали підозру у державній зраді. Інформацію журналісту УНН підтвердило джерело у правоохоронних органах.

“Дійсно, колишньому президенту (Петру Порошенку - ред.) виписали підозру у держзраді”, - зазначило джерело.

П’ятий президент України Петро Порошенко, якому співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) спробували вручити повістку для виклику на допит у справі про постачання вугілля з територій самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”, покинув Україну.

Його від’їзд із країни у п’ятницю, 17 грудня, підтвердили у пресслужбі очолюваної ним партії “Європейська солідарність” (ЄС).

У ДБР вказали, що Порошенко проігнорував спробу передачі повістки неподалік будівлі Верховної Ради і “поїхав у невідомому напрямку”.

Нагадаємо, на початку лютого Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), за словами адвоката Порошенка, закрило справу проти п’ятого президента щодо можливого розтрати 100 млрд доларів.

Інша справа — про, ймовірно, незаконне постачання вугілля з територій самопроголошених “ДНР” та “ЛНР” — стосується періоду з кінця 2014 до початку 2015 року. За словами Генпрокурора України Ірини Венедиктової, сума, витрачена українськими держпідприємствами на закупівлю палива, перевищує 200 млн гривень. У вересні-листопаді 2021 року у даному провадженні вже повідомлено про підозру нардепу Віктору Медведчукута колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.