Печерський районний суд Києва відпустив п’ятого президента України, нині нардепа Петра Порошенка під особисте зобов'язання, передає кореспондент УНН.

Так, суддя Олексій Соколов, після більше ніж доби у нарадчій кімнаті, призначив Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

"Єдину фразу, яку ми почули, це є особисте зобов'язання і відсутність будь-якого арешту", - сказав Порошенко піля засідання суду, виступаючи перед своїми соратниками.

Що було раніше

Офіс Генерального прокурора просив застосувати до п’ятого президента України, нардепа Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "Л/ДНР". П’ятого президента України викликали 23 грудня до ДБР, проте він перебував за кордоном.

6 січня Порошенко повідомив, що 17 січня повернеться до України. 6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно п’ятого президента України Петра Порошенка.

У ДБР вказали, що 17 січня 2022 року об 11 годині буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою стосовно Порошенка. ДБР сподівалося, що Порошенко самостійно прийде на засідання суду в понеділок.

Він прибув з-за кордону, потім - до суду разом з адвокатами. Судді знадобилося понад добу часу для ухвалення рішення у нарадчій кімнаті. Засідання 19 січня супроводжувалося сутичками під судом.