Букмекерська компанія 1xBet, яка наприкінці березня отримала ліцензії для роботи в Україні, стовідсотково має російське коріння.

Про це в ексклюзивному коментарі журналістам УНН повідомив громадський діяч та колишній нардеп Ігор Мосійчук.

Мосійчук розповів, що разом зі своїм колегою проводить власне розслідування, яке достеменно доводить участь у компанії росіян.

“Ми разом з моїм колегою проводимо власне журналістське розслідування, вже записано інтерв’ю з людиною, яка надавала допомогу при реєстрації кіпрських компаній – всіх, які пов’язані з 1xBet. Ця людина допомагала букмекерам працювати в Африці і вона достеменно стверджує і доводить на фактах російське коріння. І те, що вони зараз в росії в розшуці – це просто прикриття”, - розповів Мосійчук.

Він повідомив, що попри офіційні заяви 1xBet, вони мають російську “дочку” - 1xСтавку, яка досі працює в росії.

“Їхня компанія російська дочка (1хСтавка - ред.) працює на повну потужність. Через них проплачується повністю вся реклама 1xBet з території рф. Тому всі ці казочки, які нам намагають розповісти в держорганах, що начебто 1xBet не пов'язана з країною-агресором - просто прикриття людей, які, по факту, співпрацюють і є частиною економіки росії. Я б не радив чиновникам цього робити, бо ми все рівно доведемо зворотнє, а вони будуть виглядати некрасиво”, - розповів екснардеп.

Мосійчук зауважив, що для реєстрації компаній, через які працює 1xBet, використовуються фірми-прокладки.

“Я точно можу сказати, що для реєстрації цих різних прокладок і компаній, через які власники 1xBet (Семіохін, Казорін та Каршков - ред.) уникають ще й сплати податків, вони використовують фунтів (особа, яка за гроші погодилася стати фіктивним директором у компаніях, які завідомо створювалась для фінансових махінацій, - ред.).

Вони не заморочуються, це трикопієчні фунти - тобто люди, які заробляють на тому, що торгують своїм ім’ям, щоб потім нести відповідальність у випадку чого”, - резюмував громадський діяч.

Раніше Мосійчук заявив, що з букмекерами 1xBet треба якнайскоріше розібратися та не лише анулювати їм ліцензії, а й притягти до відповідальності лобістів, одним з яких на його думку є Борис Баум - експерший заступник голови експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей в Україні, яка й видала ліцензії ТОВ “ТБК”, що працює під брендом 1xBet.

Нагадаємо, компанія ТОВ “ТБК” номінально належить українським громадянам. Водночас сам бренд 1xBet, за інформацією журналістів InformNapalm, контролюється російськими громадянами Романом Семіохіним, Сергієм Каршковим та Дмитром Казоріним.

Попри це, в КРАІЛ і досі повідомляють, що не бачать російського сліду в компанії та займаються “політичною сліпотою”, заявляючи, що вони стоять “на варті чесної та прозорої діяльності всіх учасників ринку азартних ігор”. Українці вважають такі заяви КРАІЛ “галіматьйою” та закликають закрити Комісію.