СБУ ініціювала накладення арешту та передачу в управління АРМА активів одного з підконтрольних рф Вінницьких підприємств на суму понад 2 млрд грн, повідомили у спецслужбі, пише УНН.

"Мова йде про Вінницьку компанію, яка спеціалізується на виготовленні побутової хімії. Її власником є російський олігарх та член політичної партії "єдіная росія" - зазначають у СБУ.

СБУ не називає компанії чи імені олігарха. Утім ще у липні повідомлялося, що за ініціативи СБУ у Вінницькій області арештовані активи російської компанії на більше ніж 2 млрд грн. Компанія, яку контролює російський бізнесмен і член "єдіная росія", намагалася вивести свої активи від початку повномасштабного вторгнення рф, йшлося у повідомленні спецслужби. За даними Forbes, йшлося про бізнесмена Володимира Плесовських і підприємство «Вінницяпобутхім».

За даними СБУ, зокрема, в управління держави перейшли:

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн;
  • вироблена продукція та сировина, вартістю понад 500 млн грн, які знаходились на складах підприємства.
  • Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації готову продукцію й сировину. Після початку повномасштабного вторгнення рф вони розпочали процес виведення з України активів в інтересах російського власника.

"Завдяки втручанню СБУ схему було викрито та не допущено виведення активів компанії. Арешт активів відбувався у межах кримінального провадження", - наголосили у спецслужбі.