Одеський апеляційний суд скасував вирок активісту Сергію Стерненку у справі про викрадення колишнього депутата Сергія Щербіча, яку ще називали справою про "300 гривень". Йому призначили умовний термін на один рік, передає кореспондент УНН.

“Апеляційний суд постановив, апеляційні скарги Стерненка та захисників...задовольнити частково. Вирок Приморського районного суду Одеси відносно Стерненка та Демчука скасувати в частині засудження за ст. 187 ККУ та закрити в цій частині кримінальне провадження... Вирок Приморського районного суду Одеси відносно Стерненка та Демчука змінити. Звільнити Стерненка від відбування покарання призначеного за ч. 1 ст. 263 ККУ з іспитовим строком тривалістю 1 рік”, — сказала суддя.

Стерненко підсумував рішення стосовно нього ы Демчука так: "за ст. 187 справу закрито, виправдали в цій частині; за ст. 146 визнано винними, але покарання не застосовано через строки давності, що минули; за ст. 263 мене визнано винним і дають 3 роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно". "По факту це судимість за 1 патрон", - додав активіст.

Приморський районний суд Одеси засудив до семи років і трьох місяців позбавлення волі активіста Сергія Стерненка у справі за звинуваченням у викраденні колишнього депутата Сергія Щербіча.

Стерненко повинен був знаходитися під вартою до моменту того, як його покарання набуде чинності. Однак Одеський апеляційний суд звільнив активіста Сергія Стерненка з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Справа стосується викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербіча. У 2015 році Стерненка заарештували за підозрою у викрадені. Він тоді був лідером одеського “Правого сектора”.