Американські зоозахисники зафіксували факти жорстокого поводження зі свинями на промислових фермах, передає УНН з посиланням на lifegate.com.

Про численні випадки насильства розповіли співробітники організації "Рівність тварин" (Animal Equality). Вони констатували жорстоке поводження на фермах по всьому світу.

Так, наприклад, на одній з шотландських свиноферм "P & G Sleigh" зоозахисники зняли кадри, як свиней забивають до смерті, кидаючи їх туші об бетонну підлогу. Співробітники ферми вчиняють так з невиліковно хворими свинями.

"Ми зняли свиней, які виявляють ознаки свідомості, такі як задихання і дихання, що звивається, після декількох ударів молотком по голові. Одне порося виявляло ознаки життя понад чотири хвилин після першого удару молотком", - пишуть вони.

Також фахівці розповіли про жорстке поводження з тваринами на свинофермах в італійському місті Брешіа. На території ферм дослідницька група "Animal Equality" виявила туші мертвих свиней, а також тварин з кістами і виразками, які не могли пересуватися через відкриті рани. На фермах у Каталонії (автономна спільнота Іспанії) екологи зняли, як свині живуть серед екскрементів, та їдять їжу і питну воду, забруднену фекаліями.

"У м'ясної промисловості одна мета: заробити. Вона не зупиниться ні перед чим, щоб спонукати споживачів витрачати свої кровно зароблені гроші на покупку м'яса тварин, вирощених шляхом заподіяння їм мільйонних страждань", - відзначили зоозахисники.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень.