За підсумками перевірки експерти прийшли до висновку, що відповідно до чинних правил озброєння є недостатньо нефункціональним.

У рамках амністії на зброю, яка проходить у Чехії, житель регіону Градець Кралове повідомив поліції про те, що у нього зберігаються танк T 34/85 рожевого кольору і самохідна артилерійська установка SD-100. Про це в середу, 7 квітня, повідомляється на сторінці чеської поліції у Twitter.

Відзначається, що таке озброєння чоловік тримав у себе легально з 1990-х років, однак не був упевнений, що воно повністю деактивоване. У зв'язку із цим і розповів поліції про нього.

За підсумками перевірки експерти прийшли до висновку, що відповідно до чинних правил озброєння є недостатньо нефункціональним. Тому воно було переведено з категорії "безпечний матеріал" у категорію "заборонене озброєння".

Однак і танк, і артустановка залишилися у власника, який пообіцяв найближчим часом довести їх деактивацію до правової норми.

 

Самохідна артилерійська установка SD-100 / Фото: twitter.com/PolicieCZ

 

Відзначимо, у Чехії збройова амністія триває з кінця січня до кінця липня. Люди можуть здавати зброю, якою володіють незаконно, без пояснення причин і без переслідувань. Вони також можуть подати заяву на реєстрацію зброї, яка незаконно зберігається, і легалізувати її.