Кількість постраждалих в результаті землетрусу магнітудою 7,3, що стався в суботу в Японії, досягла 150. Такі дані в неділю призводить японське агентство Kyodo, пише УНН.

Раніше повідомлялося про 124 постраждалих. Більшість тих, хто отримали травми - жителі префектур Міягі і Фукусіма, де підземні поштовхи відчувалися найсильніше. В основному мова йде про удари від падінь.

У суботу ввечері в Тихому океані на північний схід від Фукусіми стався потужний землетрус.

Національне метеорологічне управління попереджає про те, що протягом тижня можуть відбуватися афтершоки, до теперішнього часу їх було вже понад 20. Саме ж землетрус, на думку японських сейсмологів, було афтершоком землетрусу 11 березня 2011 року.

Одна з гілок швидкісних поїздів "Сінкансен", що з'єднують північно-східну і північну частини Японії, була пошкоджена в результаті землетрусу.

Також з'явилися повідомлення, що невеликий об'єм води розплескався з басейнів для зберігання відпрацьованого ядерного палива на п'ятому і шостому реакторах АЕС "Фукусіма-1" і першому реакторі АЕС "Фукусіма-2" в ході землетрусу, що стався в суботу на північному сході Японії.