Міжнародне поширення вакцин проти коронавірусу залишається вкрай нерівномірним, вважає глава ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала багаті країни відкласти вакцинацію дітей і підлітків і замість цього пожертвувати вакцини від COVID-19  програмі COVAX, яка передасть їх біднішим країнам. Про це в п'ятницю, 14 травня, повідомляє ВВС.

"Проблема полягає в тому, що в країнах з низьким рівнем доходу не вакцинували ще навіть лікарів", - зазначив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус.

За словами глави ВООЗ, поширення вакцин проти коронавірусу в світі залишається вкрай нерівномірним.

"Багатші країни скупили більшу частину вакцин і планують вакцинувати якомога більшу частину населення. При цьому деякі країни вже заговорили про вакцинацію дітей і підлітків в той час, як в  бідніших куточках землі не вакцинували навіть лікарів", - підкреслив Гебрейесус.

Він зазначив, що розуміє, чому деякі країни хочуть вакцинувати дітей і підлітків, але закликав почекати з цим рішенням і поділитися вакциною з біднішими країнами.

"У країнах з низьким і середнім рівнем доходів запасів вакцини проти коронавірусу  недостатньо навіть для імунізації медичних працівників, і лікарні переповнені людьми, які терміново потребують допомоги", - сказав він.