У Telegram-каналах з'явилося відео, на якому видно розстріл неназваних вірменських полонених азербайджанцями.

Вірменія заявила, що вимагатиме міжнародного розслідування випадків нібито розстрілу вірменських військовополонених азербайджанськими солдатами.

У неділю вірменське інформагентство News.am повідомило, що у Telegram-каналах з'явилося відео, на якому видно розстріл неназваних вірменських полонених азербайджанцями.

У міністерстві закордонних справ Вірменії заявили, що відео свідчить про "військові злочини збройних сил Азербайджану - позасудові вбивства вірменських військовополонених, тортури вірменських військовослужбовців, зокрема жінок, осквернення тіл".

 

 

 

"Республіка Вірменія вимагає дати чітку оцінку кричущим військовим злочинам, скоєним ЗС Азербайджану в цей і попередній періоди. Ми будемо послідовними в озвучуванні проблеми на відповідних міжнародних майданчиках та в інстанціях, притягненні винних та організаторів вищезгаданих злочинів до відповідальності, зокрема із застосуванням міжнародних санкцій", - йдеться у заяві вірменського МЗС.

 

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у свою чергу закликав міжнародну спільноту "рішуче засудити цей військовий злочин і вжити відповідних заходів, щоб зупинити агресію Азербайджану".

У генеральній прокуратурі Азербайджану повідомили, що "за фактом поширення у соцмережах відеокадрів протиправних дій щодо вірменських військових, які приписують азербайджанським військовослужбовцям, розпочато розслідування".