Росія наростила військові сили в Криму, а також біля східного та північного кордонів України, через що в легкій досяжності опинився Київ.

Війська Росії оточили Україну з трьох сторін, зокрема у районі легкої досяжності Києва. Про це повідомив The New York Times, опублікувавши відповідну карту.

Так, з початку 2022 року Росія перекинула до районів поблизу Луганська та Донецька ще п'ять батальйонних тактичних груп, у тому числі п'ять тисяч військових для посилення позицій дислокованих сил.

Крім того, значну кількість військових РФ відправлено до північних районів неподалік кордону України, зокрема до Клинців – у місці, де сходяться український, білоруський та російський кордони. Ці позиції розміщені у межах легкої досяжності Києва.

Ще три групи розташовані неподалік Воронежа. Ці війська, зазначає NYT, можуть становити серйозну загрозу у разі проведення воєнної операції. Ще одна – у районі Волгограда та дві – біля кордону з окупованими територіями на Донбасі.

У Краснодарському краї розмістили артилерію, ще частину – у Криму.

Зазначається, що ці війська є загрозою ескалації із сусідньою державою та "відкриттям нового фронту".

Карта створена на основі даних від українських та західних джерел, незалежних військових експертів та супутникових даних.

 

nytimes.com