З початку 2021 року акції компанії зросли в ціні більш ніж на 20%. Компанія займається іграми, хмарними технологіями, автоматизацією і штучним інтелектом.

 
Ринкова вартість Microsoft Corp. досягла $2 трлн. Про це повідомляє Bloomberg у середу, 23 червня.
 
Напередодні акції зросли на 1,2%. При цьому за 2021 рік акції компанії зросли на 19%. Головною причиною зростання було розвиток у сфері хмарних обчислень. У 2020 році дохід від хмарних технологій вперше досяг 33,8% всього доходу корпорації.
 
Інвестори купували акції Microsoft, чекаючи довгострокового зростання доходів і розширення компанії у сферах машинного навчання і хмарних обчислень.
 
"У Microsoft багато чого і в неї все добре виходить: ігри, хмара, автоматизація, аналітика, штучний інтелект. Це привабливо цінне ім'я у сфері технологій, і воно має виграти як від відновлення економіки, так і від більш помітного переходу до хмарних технологій", - сказала старший аналітик Clearbridge Investments Хіларі Фріш.
 
За словами аналітика компанії Edward Jones Логана Пурка, оцінка в $2 трлн для Microsoft виправдана, так як корпорація відповідає всім вимогам, що цікавлять інвесторів.
 
Нагадаємо, що раніше Microsoft представила платформу віртуальної реальності. Платформа дозволить користувачам створювати віртуальні аватари, а згодом - використовувати фотореалістичні голограми.
 
Також повідомлялося, що Microsoft створить цифрових клонів померлих людей. Компанія запатентувала технологію зі створення чат-ботів із впровадженням біологічного портрета людини. Людина, якої вже немає в живих, зможе надсилати свої фото.