Екс-главу Укравтодору підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні.

Колишньому керівнику "Укравтодору" Славомиру Новаку оголосили нові звинувачення в корупційних злочинах. Про це в середу, 7 липня, повідомляє польське державне агентство PAP.

"Сьогодні прокурор оголосив, що Славоміру Н. змінено корупційне звинувачення. Тепер воно включає отримання додаткової матеріальної вигоди на суму 315 тис. євро за підтримку компанії в процесі отримання та виконання публічних замовлень, що стосуються будівництва та ремонту доріг в Україні", - повідомила прес- секретар окружної прокуратури у Варшаві Олександра Скшіняж.

Як вважає слідство, Новак отримав гроші, коли обіймав посаду голови Укравтодору (з 2016 до 2019 року). Сам він звинувачення відкидає і відмовляється давати свідчення.

На цей час проти нього висунуті вже 17 звинувачень, зокрема в організації та керівництві злочинною групою, що діяла у Варшаві, Гданську і Україні, отриманні кількох мільйонів фінансової вигоди в обмін на певні дії в контексті його обов'язків глави "Укравтодору". Деякі звинувачення стосуються ще його роботи в Польщі в 2012-2013 роках.

Крім того, повідомляється, що прокуратура відмовилася прийняти заставу за Новака в розмірі 1 млн злотих через те, що ці кошти надійшли із забороненого джерела, а саме - внесків, зібраних для цієї мети його дочкою. У прокуратурі пояснили, що це не дозволено через те, що в такому випадку обвинувачений ризикує не власними коштами, а засобами інших людей.