Такий крок стане для самого Лукашенка "політичною смертю", до того ж є ймовірність, що білоруські військові підіграватимуть Україні.

Білоруський правитель Олександр Лукашенко не наважиться ввести свою армію на територію України через страх втратити владу. Таку думку у п'ятницю, 11 березня, висловив Стране радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Він також назвав абсурдними можливі звинувачення України у нападі на сусідню республіку.

"Анонімне опитування у білоруській армії також показало, що вона не готова до війни. Якщо Лукашенко почне бойові дії проти України, у Білорусі почнуться бунти. А він цього дуже боїться", – каже він.

На думку радника міністра, Лукашенко зробить усе, щоб не починати військову операцію проти України – бо це для нього буде "політична смерть".

"Лукашенко не піде на війну з Україною - він надто боїться втратити владу. Після перших же боїв почнуться народні бунти, і Лукашенко це чітко розуміє. Білоруси, як видно за соцопитуваннями, категорично проти війни з Україною. А Лукашенко патологічно боїться за свою владу і не буде піддавати її ризику. До того ж російська армія може "скипнути" його будь-якої миті, коли будуть протести. Плюс Лукашенко не впевнений у своїй власній армії", – сказав Денисенко.

Він також не виключив, що, у разі початку наземної операції, білоруська армія підіграватиме іншій стороні.

Денисенко вважає, що Лукашенко максимально намагатиметься зберігати "проросійський нейтралітет" і не кидатиме свою армію в Україну.