В Афганістані знайшли хлопчика, який ще в серпні загубився під час евакуації в аеропорту Кабула. Тоді йому було лише два місяці.

Про це пише Reuters.

Хлопчик на ім'я Сохаїл загубився 19 серпня. Його мати та батько, який працював у посольстві США, намагалися потрапити на літак та залишити Афганістан. Проте вони боялися, що дитина може постраждати у тисняві біля воріт аеропорту. Тому батьки передали хлопчика військовому у той час, поки вони стоятимуть у черзі.

Проте на той момент таліби відтіснили натовп і не дозволили забрати Сохаїла назад. Чиновники пояснили батькам, що дитину, ймовірно, забрали з країни окремо. Зрештою, пара виявилася у Техасі, але протягом 5 місяців вони хлопчика знайти не могли.

Куди подівся Сохаїл?

Його виявив у аеропорту таксист Хамід Сафі. Того дня він підвозив до аеропорту брата, який також мав евакуюватися. Сафі каже, що знайшов Сохаїла зовсім одного – він був на підлозі і плакав. Спочатку чоловік намагався знайти батьків, але згодом зрозумів, що це безрезультатно. Отже, він забрав хлопця додому та планував виховати як власну дитину

Знайти Сохаїла вдалося завдяки новині Reuters про його зникнення. Після її публікації сусіди Сафі, які помітили його повернення з аеропорту з дитиною, впізнали хлопчика за фотографіями та розповіли про це журналістам. Однак ще однією проблемою було те, що Сафі не хотів повертати Сохаїла сім'ї.

Тому навіть довелося звертатися до поліції талібів. Зрештою, сім'я дитини виплатила чоловікові гроші за утримання дитини. Після цього він повернув хлопця його дідусеві, який все ще перебуває в Кабулі.