Перший ураган східно-тихоокеанського сезону в понеділок обрушився на низку пляжних курортів на південному заході Мексики, де влада відкрила притулки для тисяч людей. Про це УНН інформує поилаючись на AFP.

За даними Національного центру ураганів США (NHC), о 15:00 за Грінвічем ураган "Агата" знаходився за 80 км на південний захід від Пуерто-Анхель у штаті Оахака, за максимальної швидкості вітру 175 км/год.

"Очікується, що штормовий нагін викликає надзвичайно небезпечні прибережні повені" і супроводжуватиметься "великими і руйнівними хвилями", попередив NHC.

Жителі вздовж узбережжя запаслися їжею та водою та вжили заходів для захисту своїх будинків та підприємств. Морські порти в цьому районі закриті, а авіакомпанії скасували рейси до міжнародного аеропорту Уатулько.

В Оахаці та сусідньому штаті Чьяпас "можуть статися небезпечні для життя раптові повені та зсуви ґрунту", йдеться в повідомленні.

Влада відкрила близько 200 штормових притулків місткістю до 26 800 осіб, а готелі підготувалися надати притулок туристам.

Мексика страждає від ураганів як на тихоокеанському, так і на атлантичному узбережжях, як правило, у період із травня по листопад.

Очікується, що ураган "Агата" категорії 2 - другий за силою за п'ятибальною шкалою - швидко ослабне в міру просування вглиб суші, прогнозують синоптики.