Самір Хандал, який перебував у розшуку Інтерполу, був заарештований у Стамбульському аеропорту, коли намагався пересісти на літак до Йорданії.

Влада Туреччини заарештувала одного з підозрюваних у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза в липні цього року. Про це повідомив міністр закордонних справ Гаїті Клод Жозеф.

"Я щойно мав телефонну розмову з турецьким міністром, моїм другом Мевлютом Чавушоглу, і подякував Туреччині за арешт Саміра Хандала, одного з підозрюваних у вбивстві президента", - написав Жозеф у Twitter.

За даними Reuters, Хандал, який перебував у розшуку Інтерполу, був заарештований у Стамбульському аеропорту, коли намагався пересісти на літак зі США до Йорданії.

Як відомо, у ніч на 7 липня у своїй резиденції було вбито президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники також поранили його дружину, але вона вижила після нападу.

Клод Жозеф був призначений тимчасовим главою уряду і оголосив в країні воєнний стан терміном на 15 днів. На цей же термін було оголошено національну жалобу.