Загалом у світі зараз використовують щонайменше 15 вакцин від коронавірусу.

У всіх країнах світу зробили понад 9 млрд щеплень від коронавірусу COVID-19. Про це у понеділок, 27 грудня повідомляє ТАСС із посиланням на офіційні дані влади та статистики.

Вказано, що більше половини щеплень - 4,67 млрд - припадає на три країни: Китай (2,77 млрд), Індію (1,4 млрд) та США (0,5 млрд).

"Визначити, скільки людей на планеті пройшли повний курс вакцинації, поки що неможливо, оскільки багато країн повідомляють лише про кількість сертифікованих доз вакцин від ковіду і зроблених щеплень. При цьому у низці держав вже активно триває процес ревакцинації громадян", – йдеться у повідомленні.

При цьому темпи вакцинації у світі прискорилися: попередній мільярд щеплень був запроваджений за 30 днів, а для досягнення останнього мільярда знадобилося 24 дні.

В ОАЕ та на Мальдівах щеплені практично всі жителі, яким дозволена вакцинація, а в Камбоджі та на Кубі хоча б один компонент ввели вже понад 90% населення.

До країн, де щеплені вже понад 80% населення, входять Сінгапур, Бруней, Португалія, Чилі, Китай, Мальта, Південна Корея, Катар, Іспанія, Аргентина, Канада, Данія, Італія, Японія.

Загалом у світі зараз використовують щонайменше 15 вакцин від коронавірусу.