У Міненерго Сполучених Штатів вважають, що обмеження дозволять економити воду і бюджети домогосподарств.

У США вирішили повернути чинне до правління Трампа обмеження на подачу води з побутового душу до 2,5 галона (9,5 л) в хвилину з одної душової лійки. Про це в суботу, 17 липня, пише NBC.

Дані обмеження діяли в США з 1992 року. У 2013-му році правила уточнили, тепер 9,5 л в хвилину повинна була пропускати вся конструкція, тоді як раніше натиск обмежувався для кожної лійки душу. Трамп розпорядився повернути напір в 9,5 л в хвилину для кожної побутової лійки. Трампу здавалося, що напір води в душі занадто слабкий і не можна помитися добре.

"Ви приймаєте душ, а вода не тече. Ви хочете помити руки, а вода не йде. Це означає, що ви будете довше приймати душ і води використовуєте набагато більше. А мені треба багато води, тому що моє волосся повинне бути ідеальним", - пояснив своє рішення про ліквідацію обмежень Трамп.

Однак в Міненерго США порахували, що економніше, як для країни, так і для кожного домогосподарства, буде скасувати рішення Трампа.

При цьому, як зазначає телекомпанія, на практиці для американців мало що зміниться, оскільки нові душові лійки майже завжди розраховані на подачу води за стандартом 2013 року, відзначає NBC.