Законодавці планували обговорення і голосування щодо законопроекту про реформу поліції, але плани змінилися через попередження поліції, яка володіє розвідданими.

Палата представників конгресу США скасувала засідання 4 березня через попередження служби безпеки про змову з метою атаки на Капітолій. Про це в середу, 3 березня, пише газета Washington Post.

Напередодні поліція Капітолію заявила, що у неї є інформація про плани деяких екстремістів спробувати знову ввірватися в Конгрес в цю дату. Правоохоронці заявили, що "готові до будь-яких потенційних загроз".

"Ми вже внесли значні поліпшення в систему безпеки, включаючи створення фізичної структури і збільшення чисельності персоналу для забезпечення захисту Конгресу, громадськості та наших поліцейських", - йдеться в заяві поліції.

Водночас служба безпеки не уточнила подробиць передбачуваного нападу, пославшись на секретний характер інформації.

Видання пише, що новий напад на Капітолій могли готувати послідовники QAnon, безглуздої теорії змови, які заявляють, що Дональд Трамп, переможений Джо Байденом на виборах 3 листопада, прийме присягу на другий термін у четвер, 4 березня.

Нагадаємо, прихильники Трампа ввірвалися в Конгрес 6 січня, коли його члени повинні були затвердити поразку політика на виборах президента. Протестувальники пробули в будівлі кілька годин, поки поліція не зуміла їх вигнати. Правоохоронці застосували вогнепальну зброю, кийки, сльозогінний газ. Загинуло п'ятеро осіб, включаючи співробітника безпеки Капітолію. Влада США завела понад 100 справ проти учасників штурму.