Мінфін США опублікував список росіян, проти яких запровадили санкції через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє УНН.

У санкційний список Навального потрапили:

- глава ФСБ Олександр Бортніков,

- глава ФСВП Олександр Калашников,

- генпрокурор Ігор Краснов,

- заступник міністра оборони Павло Попов,

- заступник міністра оборони Олексій Криворучко,

- перший заступник голови адміністрації Кремля Сергій Кирієнко,

- глава управління Кремля по внутрішній політиці Андрій Ярин.

Раніше 

Адміністрація президента США Джозефа Байдена оголосила про нові санкції щодо Росії у відповідь на отруєння і ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

Санкції США, як зазначено, стосуються російських офіційних осіб і російського дослідницького центру, які потрапили під санкції Євросоюзу в жовтні минулого року в зв'язку з отруєнням Навального в серпні 2020 року.

2 березня Європейський Союз офіційно ввів санкції через ув’язнення російського опозиційного політика Олексія Навального.

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальний термін.

17 лютого ЄСПЛ постановив, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду — про застосування забезпечувальних заходів. Голова Мін’юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необґрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Після цього, 20 лютого, Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний у справі “Ів Роше”, при цьому зарахувавши в термін час, проведений ним під домашнім арештом.