Раніше у країні після отримання уколу проти коронавірусу померли шість осіб. Прямого зв'язку між щепленням і смертями влада не вбачає.

Влада Швейцарії заявила про 16 летальних випадків, зафіксованих після застосування вакцини проти коронавірусу. Відповідні дані опубліковано на сайті уряду країни у п'ятницю, 26 лютого.

 

"Станом на 24 лютого агентство Swissmedic (швейцарське агентство з терапевтичної продукції - ред.) проаналізувало загалом 364 заяви про імовірні небажані наслідки, що мають відношення до вакцинації від COVID-19 у Швейцарії", - зазначено в повідомленні.

Так, 199 повідомлень стосувалися американо-німецької вакцини Pfizer/BioNTech, ще 154 - американського препарату Moderna.

При цьому 95 вакцинованим пацієнтам знадобилася госпіталізація. У них спостерігалися такі симптоми, як головний біль, захворювання на COVID-19, що викликається коронавірусом, та алергічні реакції, включаючи анафілактичний шок.

Через деякий час померли 16 людей. За даними уряду, середній вік померлих становив 86 років, більшість із них мали серйозні захворювання.

"Незважаючи на збіг за часом, ніщо конкретно не вказує, що ці смерті були викликані вакцинацією", - підсумували у Swissmedic.