Супутник Лайт - це один укол вакцини російського препарату Супутник V, який вводиться дворазово.

У Росії зареєстрована однокомпонентна вакцина проти коронавірусу COVID-19 під назвою Супутник Лайт. Про це в четвер, 6 травня, повідомляє Інтерфакс з посиланням на Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ).

Стверджується, що ефективність цього препарату склала 79,4%, а серйозних побічних ефектів в учасників випробовування виявлено не було.

"Вартість однієї ін'єкції Супутник Лайт на зарубіжних ринках складе менш ніж $10, а стандартні вимоги до температурного режиму її зберігання (+2 ... +8 градусів за Цельсієм) забезпечують просту логістику препарату", - йдеться в повідомленні.

У РФПІ вважають, що "схема застосування з одним уколом дозволяє в короткий термін здійснити імунізацію великої кількості людей і збивати епідеміологічні піки".

За фактом, Супутник Лайт - це один укол вакцини російського препарату Супутник V, який вводиться дворазово. Але в Росії називають цей препарат "четвертою зареєстрованою вакциною вітчизняного виробництва".

"Супутник V формує більш стійкий імунітет і може ефективно застосовуватися в осіб, старших за 60 років", - пояснив різницю міністр охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко.