Польща проводить масштабні військові навчання, які продовжуватимуться практично до кінця поточного місяця.

У Польщі стартували міжнародні військові навчання Defender Europe 2022 та Swift Response. Вони продовжаться з 1 до 26 травня на території Польщі та ще восьми країн. Про це повідомляє Міністерство національної оборони Польщі.

У навчаннях, крім Польщі, візьмуть участь військовослужбовці зі США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великої Британії.

Загалом у них візьмуть участь 18 тис. військових із понад 20 країн. Зокрема, близько семи тисяч солдатів та три тисячі одиниць техніки буде задіяно саме на території Польщі.

Військову техніку в рамках навчань переважно переміщатимуть уночі, щоб максимально не заважати громадському руху на дорогах загального користування.

При цьому окремо у відомстві звернулися до мешканців з проханням не поширювати фото та відео з переміщенням військ, а також місця їх розташування, інформацію про зльоти та посадки військових літаків.

"Defender Europe 22 - це міжнародні спільні та регулярні навчання, організовані збройними силами США для забезпечення готовності та оперативної сумісності між союзниками та партнерами США та НАТО", - йдеться у повідомленні польського міноборони.

У Польщі пояснили, що DE22 та SR 22 відносяться до серії циклічних оборонних навчань, не спрямовані на жодну країну та не пов'язані з поточною геополітичною ситуацією у регіоні. Процес національного та міжнародного планування розпочався у 2021 році.