Інавгурація мала пройти в приміщенні, але через сплеск захворювань на коронавірус у Нью-Йорку її вирішили перенести на вулицю.

Новий мер Нью-Йорка Ерік Адамс офіційно обійняв посаду, він склав присягу на Таймс-сквер. Про це 1 січня повідомляє Twitter Еріка Адамса.

Присягу на Таймс-сквер він склав на сімейній Біблії, яку тримав його син Джордан Коулман, водночас він тримав в руках фотографію матері, яка пішла з життя в 2020 році.

Колишній капітан поліції та голова округу Бруклін пообіцяв повернути Нью-Йорк до колишнього життя.

На церемонії 61-річний афроамериканець Адамс, син прибиральниці, у минулому – сенатор у законодавчому органі штату, президент району Бруклін, назвав себе "майбутнім Демократичної партії".

Зійшовши зі сцени, Адамс проголосив: "Нью-Йорк повернувся".

За даними ЗМІ, Адамс рано прокидається, дотримується веганської дієти і загалом є прихильником здорового способу життя. Також зазначається, що він хоче отримати свою першу зарплату в біткоїнах.

Ерік Адамс переміг на виборах голови міста на початку листопада 2021 року. Раніше він працював капітаном поліції. Він став 110-м мером міста, другим поспіль градоначальником-демократом за 20 років після Білла де Блазіо, а також другим темношкірим головою в історії Нью-Йорка.