Активісти прикували себе до якірного ланцюга на знак протесту проти агресії Росії в Україні.

 

У Норвегії активісти із Грінпіс заблокували танкер, який доставив у країну російську нафту. Активісти прикували себе ланцюгом до судна на знак протесту проти російського вторгнення до України. Про це у понеділок, 25 квітня, повідомляє Reuters.

 

Зазначається, що танкер Усть-Луга зараз стоїть на якорі біля нафтового терміналу Exxon Mobil у Слагені, приблизно, за 70 км на південь від норвезької столиці Осло.

 

Активісти, які прибули на невеликому човні, прикували себе до якірного ланцюга танкера, намагаючись запобігти розвантаженню 95 тисяч тонн нафти.

 

"Нафта лежить в основі не лише кліматичної кризи, а й воєн та конфліктів. Я шокований тим, що Норвегія діє як вільний порт для російської нафти, яка, як ми знаємо, фінансує війну Путіна", - заявив голова Грінпіс Норвегії Фроде Плейм.

 

Група закликала уряд Норвегії заборонити імпорт російського викопного палива та заявила, що норвезький підрозділ Exxon Mobil Esso має розірвати будь-які контракти на такий імпорт із Росії після вторгнення в Україну.

 

Esso Norway погодилася купити нафту до початку війни та не планує подальших закупівель у Росії, повідомив норвезькій щоденній газеті Dagbladet представник компанії.

 

Раніше активісти Greenpeace заблокували два нафтові танкери біля узбережжя Данії для перевезення 100 тисяч тонн російської нафти.