У Німеччині підтверджено 2 підозрюваних випадки нового варіанту коронавірусу "Омікрон". Два випадки виявили в Мюнхені, інфіковані прилетіли з ПАР.

Про це міністерство охорони здоров'я Баварії повідомляє у суботу, 27 листопада, пише УНН.

"У Баварії 27 листопада 2021 року за допомогою VOC-ПЛР були виявлені два підозрюваних випадки нового варіанту вірусу "Омікрон", який ВООЗ класифікувала як такий, що викликає занепокоєння, 26 листопада 2021 року. Це дві людини, які до того, як 24 листопада Південна Африка була позначена як зона зараження вірусом, прибули в аеропорт Мюнхена", - сказано в повідомленні.

Про те, що "два випадки варіанту вірусу Омікрон підтверджені в Німеччині", також повідомили FOCUS Online і DW зокрема.

Пасажирам, які також в'їхали в країну цим рейсом, вказали, що їм негайно треба звернутися до місцевого відділу охорони здоров'я.

Представник міністерства охорони здоров'я Баварії підкреслила в суботу в Мюнхені, що "люди перебувають з 25 листопада після позитивного результату ПЛР в домашній ізоляції. Після повідомлення про новий варіант, ці дві людини самі активно ініціювали його виявлення".

"Ми повинні зробити все, щоб запобігти поширенню нового варіанту в Баварії та Німеччині. Поки неясно, наскільки новий варіант більш заразний і чи призводить до більшої кількості госпіталізацій", - додала вона.

Перші випадки нового варіанту коронавірусу Omicron вже зафіксували в Ізраїлі, Бельгії, Великій Британії, Гонконгу. Підозрюють також його завезення у Чехії.

Через побоювання поширення нового варіанту Omicron, країни ЄС ухвалили рішення закрити кордони з країнами Південної Африки. Таке ж рішення ухвалили Ізраїль і США.

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з данимим місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.