Прем'єр-міністр наполягає на введенні в країні жорсткого карантину, щоб уникнути перевантаженості системи охорони здоров'я.

У трьох жителів Чеської Республіки підтверджено зараження південноафриканським типом коронавірусу. Про це в середу, 24 лютого, заявив глава уряду Андрій Бабіш на прес-конференції.

"Уже підтверджено три випадки зараження південноафриканським штамом коронавірусу. Чинні обмеження необхідно посилити. Ситуація надзвичайно серйозна", - зазначив прем'єр-міністр.

На його думку, в березні епідситуація може погіршитися по всій республіці, у зв'язку із чим необхідно ввести жорсткий локдаун - аналогічний тому, який діяв у Чехії навесні.

"Нам необхідно це зробити. Якщо цього не буде, то в лікарнях відбудеться тотальна катастрофа. Такої ситуації у нас ще не було", - попередив він і додав, що обговорить із Міністерством охорони здоров'я ситуацію, що склалася.

За останніми даними, в Чехії з населенням 10,46 мільйона осіб підтверджено 1,18 мільйона випадків COVID-19. Побороти інфекцію вже змогли понад мільйон жителів республіки, від її ускладнень померли майже 20 тисяч осіб.