Навчання Open Spirit стартували під керівництвом ВМС Естонії. Навчання проводяться, зокрема, для позбавлення Балтики від накопичених із часів воєн боєприпасів.

У Балтійському морі в понеділок, 19 квітня, розпочалися традиційні весняні вчення мінних тральщиків НАТО Open Spirit, в яких бере участь 21 корабель з 11 країн. Навчаннями керують ВМС Естонії, пише Delfi з посиланням на Міністерство оборони Естонії.

"Щорічна операція Open Spirit має вирішальне значення для позбавлення вод Балтійського моря від накопичених тут із часів Першої та Другої світових воєн всіх боєприпасів і для зниження загроз рибальства, морськими шляхами і навколишньому середовищу. Крім того, вона сприяє співробітництву між ВМС Естонії та іншими країнами, які беруть участь в операції", - розповів командир Першої постійної протимінної ескадри НАТО капітан-лейтенант Ян Вейхерс.

У цьому півріччі в основний склад Першої протимінної ескадри входять кораблі Великої Британії, Німеччини, Норвегії, Бельгії, Нідерландів, Естонії.

Open Spirit проводиться в різних країнах Балтії щороку.